Opiniones para todos los gustos 

* De una época que pretendí escribirme con un americano. Y no entendía nada de lo que me contaba. Después del 11S me envió lo siguiente:

"but anyway, you are right, maybe this isn't the time to talk about Music.  Everyone here is talking about how AMerican's ned to stick together, and I say it should be the world that stands together against these terror assholes.  God bless those brav men and women who are out there saving peopl;e'slives.  Sorry about my typing, but i had a few drinks with some friends tonight.  God bless America, God bless the world.  Anyway, i gotta go, my friend, thanks for writting back.  take care".    Chris in Arizona, USA (15.9.2001)

He leído tu ramillete de artículos o impresiones, a lo Marius Verdaguer, de nuestra Ciutat y sus gente. Me parece magnífico que le des caña a tipos como
Segura. Leo con agrado como tratas de amigos comunes, como Xesc Moll, Bernat Cifre o Llorenç Moya y G. d la P. Este último fue conocido mío, era muy
simpático, y tengo un libro suyo dedicado que te regalaré cuando vaya a Palma y te lo pueda hacer llegar (JGM).

(*) Extractos de un artículo de Román Piña titulado "Jordi Vidal", publicado en El Mundo/El Día de Baleares 8.3.2005)He intentat fer un petit llistat dels articles que més m'han agradat o cridat l'atenció per un motiu o l'altre. Segur que me'n deix alguns, pero bé... Aquests són:
What is life, cumpleaños feroz, el beso de Chenoa, dentista de cocodrilos, días de libro y fábula, los minutos más felices de nuestra vidas, Illetas con chocolate, hombrecitos, Higuera es inocente, la araña coja, idiotaxa, museomanías, mi Roxanne de Palma (especialment emotiu), por alusiones, septiembre triste/inútil, respuesta a alemany, algo..., Babel 3, a los no enchufados, Tierra plana, publicidad mal pronunciada, los que se equivocan,
i després tots els que surten a la part final com a "columnas inéditas por no decir rechazadas", que en algun casos entenc que no fossin publicats ja que no combregaven massa amb la línia editorial del diari.

(P.M.)

 Querido Concuñado:
Estás que te sales. Acabo de ver el último número de la revista Extramundi y los Papeles de I.F. y han reproducido en la última página el artículo que sobre CJC escribiste en tus Cocodrilos y la portada del libro, para regocijo de mi querido amigo T.G.
Enhorabuena!!! (JGM)

M.P., L'Escola Graduada de Palma (1912-2012), p. 188

Benvolgut Jordi
He llegit el teu darrer llibre amb molt interès i gust. La nostra trobada casual del dissabte a la Fira feu que em caigués en les mans un llibre (el teu) que desconeixia la seva existència. Feia compte llegir-lo més endavant (és a dir posar-lo en la llista d’espera) però la primera ullada en diagonal i la lectura superficial d’alguns paràgrafs feu que m’hi capbussàs de ple.
Aquest treball és sense cap dubte el resultat de la teva opció com a historiador, investigador i narrador d’històries. M’explicaré. N’hi ha que en acabar la carrera cercaren una temàtica que ha estat la raó de ser i l’espina dorsal de la seva trajectòria com a historiadors. Aquests han esdevinguts especialistes i la seva opció els ha portat a participar en congressos, jornades, seminaris específics, etc. També, en publicar periòdicament els resultats de la seva feinada. Així s’han convertit en noms de referència dins el panorama cultural i historiogràfic.
D’altra banda hi ha els que són com tu. La de l’estudiós, de l’erudit que llegeix i escriu sense haver fet d’una temàtica exclusiva la raó de ser i la vocació. Et veig com a un historiador anàrquic amb una cultura tan vasta que abraça un volum d’interessos que et fa enllaçar amb aquella tradició de mestres i professors cultíssims que atresoraven coneixements a balquena sense la pretensió de fer-se cap nom, ni cap raconet en cap panorama cultural, i encara menys en cap universitat.
D’aquí el meu agraïment a tanta feina i a tanta necessitat a explicar històries que m’empenyen a reflexionar, a entrellaçar passat i present i a fer la teranyina encara un poc més tupida que permeti aprofundir en la realitat d’aquest bocí de món. Aquesta geografia feudatària d’altres geografies o estructures culturals.
La premsa en el canvi de segle, la influència del futbol, del cinema, el món de l’aviació…ho expliques d’una manera tan correcte, rigorosa i amena que m’ha fet feliç llegir-te. I somriure (com per exemple la d’aquell mestre que va dir “hoy en dia los curas saber hacer de todo” o quan va dir a ver, que salga Vidal a jugar un poco con la nieve”). Al costat de la feina d’investigador i d’analista, has pouat en els teus records a l’hora de treure a la llum personatges i circumstàncies. Com també el teu pas per Formentera, fruit d’unes circumstàncies ben particulars però alhora usuals (qui no coneix qualque mestre o professor que ha agafat el farcell per anar a fer escola a les Pitiüses?)
Lectures que desprenen rigor i humanitat. No en trenc cap dubte. Històries enganxades a la vida. O també les biografies d’un estol de personatges dels quals has tret a la llum la seva empremta i llegat . Com la del teu pare en la seva presència al Sàhara o la trajectòria professional del teu avi i el seu germà.
Per això aquest grapat de línies per a felicitar-te i encoratjar-te. Sincerament gràcies
M. S. M.